Hogyan gyógyít a Safe Laser?


Helyi kezelés hatása

A sérült-beteg testrészen a kezelési felületet mindig borotválja meg.

Szőrtelen bőrön, kontakt mód szabad kezelni.

 

A Safe Laser 150 lézerfénye kb. 3cm-es-, a Safe Laser 500 Infra lézerfénye kb. 8cm-es mélységbe a hatol az emberi és állati testbe, azt követően szóródik a lézerfény a szervezetben.

A Safe Laser 150 készülék állatorvosi szemészeti adapterrel történő alkalmazása előtt javasolt a fotodinámiás fertőtlenítő és érzéstelenítő tulajdonságú metilénkék oldattal a kezelendő szemet előkezelni.


Fájdalomcsillapító hatás

Számos biokémiai folyamat segítségével a kezelt terület sejtjeiben megemeli a boldogsághormon (endorfin) szintet, továbbá az érző idegvégződések potenciálja is megemelkedik, és ez által csökken a fájdalom érzet.


Gyulladás és ödéma (duzzanat) csökkentő hatás

A helyi kezelés hatására a sérült-beteg területeken megnő a falósejtek (macrophagok) száma és aktivitása, s így nagyobb és aktívabb „takarítás” történik a kezelt területen.

A kezelt területen a lézerhatás növeli a sejtmembránok áteresztő képességét, regenerálja a hajszálereket és a nyirokutakat, s ez által csökken pl.: a sebduzzanat.


Szerzett, vagy műtéti sebek-, sérülések  gyógyítása

A lézerfény elősegíti az egészséges sejtlégzést. A kezelt területen a beteg sejtek energiatermelő központjaiban (mitokondriumaiban) javítja az oxigénellátást. Ezért a sérült sejtek energiatartalékai aktiválódnak és elindul a gyógyulás folyamata.


Általános kezelés hatása

A kutya-, macska emlősállat kezelése előtt a bal oldali nyaki ütőér (jugullaris árok) felett a Safe Laser 150 készülék fejének átmérője adta méretben területen borotválja le a szőrt. A Safe Laser 150-el kontakt mód, a bőrre nyomva világítsa meg a nyaki ütőér feletti bőrt. A 660nm-es lézerfény kb. 3cm-es mélységbe hatol. (Embernél e kezelést a Safe Laser 150 sugár szűkítő kiegészítővel történő orrba világítása jelenti.)


Oxigenizáló hatás

A nyaki főér bevilágításával a lézerfény nyaláb alatt elfutó vörösvérsejtek polaritása megváltozik és a kezelés után 15 perccel már jól elkülönülnek egymástól.

 

                                  

 

A kezelés hatására a vörösvérsejtek visszanyerik rugalmasságukat, így a kisebb átmérőjű erekben is könnyen „futnak”.

                                    

 

A „megtisztulásuk” és hajlékonyságuk okán így több oxigént tudnak szállítani. A lézerfény növeli a vérfesték (haemoglobin) vázának termelődését, és ha a kezelt beteg szükséges vastartalékkal rendelkezik, akkor nő a vér vérfesték (haemoglobin) szintje, s ez pluszban növeli a kezelt paciens vörösvérsejtjeinek oxigénszállító kapacitását.


Lézerfény stimulálta immunfolyamatok hatása

A lézerfény alatt „átfutó” fehérvérsejtek regenerálódnak, így aktívabbak lesznek az immunrendszer „műhelyeiben”. E kezelés hatására a szervezetben általánosan megnő a falósejtek (macrophagok) száma és aktivitása, s így nagyobb és aktívabb immunrendszer „takarítás” történik a szervezetben.Főoldal