Hogyan gyĂłgyĂ­t a Safe Laser?


Helyi kezelés hatåsa

A sĂ©rĂŒlt-beteg testrĂ©szen a kezelĂ©si felĂŒletet mindig borotvĂĄlja meg.

SzƑrtelen bƑrön, kontakt mĂłd szabad kezelni.

 

A Safe Laser 150 lĂ©zerfĂ©nye kb. 3cm-es-, a Safe Laser 500 Infra, 1800 Infra Ă©s a 580 Duo lĂ©zerfĂ©nye kb. 8cm-es mĂ©lysĂ©gbe a hatol az emberi Ă©s ĂĄllati testbe, azt követƑen szĂłrĂłdik a lĂ©zerfĂ©ny a szervezetben.

A Safe Laser 150 vagy az 500 Infra kĂ©szĂŒlĂ©k ĂĄllatorvosi szemĂ©szeti adapterrel törtĂ©nƑ alkalmazĂĄsa elƑtt javasolt a fotodinĂĄmiĂĄs fertƑtlenĂ­tƑ Ă©s Ă©rzĂ©stelenĂ­tƑ tulajdonsĂĄgĂș metilĂ©nkĂ©k oldattal a kezelendƑ szemet elƑkezelni.


FĂĄjdalomcsillapĂ­tĂł hatĂĄs

SzĂĄmos biokĂ©miai folyamat segĂ­tsĂ©gĂ©vel a kezelt terĂŒlet sejtjeiben megemeli a boldogsĂĄghormon (endorfin) szintet, tovĂĄbbĂĄ az Ă©rzƑ idegvĂ©gzƑdĂ©sek potenciĂĄlja is megemelkedik, Ă©s ez ĂĄltal csökken a fĂĄjdalom Ă©rzet.


GyulladĂĄs Ă©s ödĂ©ma (duzzanat) csökkentƑ hatĂĄs

A helyi kezelĂ©s hatĂĄsĂĄra a sĂ©rĂŒlt-beteg terĂŒleteken megnƑ a falĂłsejtek (macrophagok) szĂĄma Ă©s aktivitĂĄsa, s Ă­gy nagyobb Ă©s aktĂ­vabb „takarĂ­tĂĄs” törtĂ©nik a kezelt terĂŒleten.

A kezelt terĂŒleten a lĂ©zerhatĂĄs növeli a sejtmembrĂĄnok ĂĄteresztƑ kĂ©pessĂ©gĂ©t, regenerĂĄlja a hajszĂĄlereket Ă©s a nyirokutakat, s ez ĂĄltal csökken pl.: a sebduzzanat.


Szerzett, vagy mƱtĂ©ti sebek-, sĂ©rĂŒlĂ©sek  gyĂłgyĂ­tĂĄsa

A lĂ©zerfĂ©ny elƑsegĂ­ti az egĂ©szsĂ©ges sejtlĂ©gzĂ©st. A kezelt terĂŒleten a beteg sejtek energiatermelƑ központjaiban (mitokondriumaiban) javĂ­tja az oxigĂ©nellĂĄtĂĄst. EzĂ©rt a sĂ©rĂŒlt sejtek energiatartalĂ©kai aktivĂĄlĂłdnak Ă©s elindul a gyĂłgyulĂĄs folyamata.


Általånos kezelés hatåsa

A kutya-, macska emlƑsĂĄllat kezelĂ©se elƑtt a bal oldali nyaki ĂŒtĆ‘Ă©r (jugullaris ĂĄrok) felett a Safe Laser 150 kĂ©szĂŒlĂ©k fejĂ©nek ĂĄtmĂ©rƑje adta mĂ©retben terĂŒleten borotvĂĄlja le a szƑrt. A Safe Laser 150-el kontakt mĂłd, a bƑrre nyomva vilĂĄgĂ­tsa meg a nyaki ĂŒtĆ‘Ă©r feletti bƑrt. A 660nm-es lĂ©zerfĂ©ny kb. 3cm-es mĂ©lysĂ©gbe hatol. (EmbernĂ©l e kezelĂ©st a Safe Laser 150 sugĂĄr szƱkĂ­tƑ kiegĂ©szĂ­tƑvel törtĂ©nƑ orrba vilĂĄgĂ­tĂĄsa jelenti.)


OxigenizĂĄlĂł hatĂĄs

A nyaki fĆ‘Ă©r bevilĂĄgĂ­tĂĄsĂĄval a lĂ©zerfĂ©ny nyalĂĄb alatt elfutĂł vörösvĂ©rsejtek polaritĂĄsa megvĂĄltozik Ă©s a kezelĂ©s utĂĄn 15 perccel mĂĄr jĂłl elkĂŒlönĂŒlnek egymĂĄstĂłl.

 

                                  

 

A kezelĂ©s hatĂĄsĂĄra a vörösvĂ©rsejtek visszanyerik rugalmassĂĄgukat, Ă­gy a kisebb ĂĄtmĂ©rƑjƱ erekben is könnyen „futnak”.

                                    

 

A „megtisztulĂĄsuk” Ă©s hajlĂ©konysĂĄguk okĂĄn Ă­gy több oxigĂ©nt tudnak szĂĄllĂ­tani. A lĂ©zerfĂ©ny növeli a vĂ©rfestĂ©k (haemoglobin) vĂĄzĂĄnak termelƑdĂ©sĂ©t, Ă©s ha a kezelt beteg szĂŒksĂ©ges vastartalĂ©kkal rendelkezik, akkor nƑ a vĂ©r vĂ©rfestĂ©k (haemoglobin) szintje, s ez pluszban növeli a kezelt paciens vörösvĂ©rsejtjeinek oxigĂ©nszĂĄllĂ­tĂł kapacitĂĄsĂĄt.


Lézerfény stimulålta immunfolyamatok hatåsa

A lĂ©zerfĂ©ny alatt „átfutó” fehĂ©rvĂ©rsejtek regenerĂĄlĂłdnak, Ă­gy aktĂ­vabbak lesznek az immunrendszer „mƱhelyeiben”. E kezelĂ©s hatĂĄsĂĄra a szervezetben ĂĄltalĂĄnosan megnƑ a falĂłsejtek (macrophagok) szĂĄma Ă©s aktivitĂĄsa, s Ă­gy nagyobb Ă©s aktĂ­vabb immunrendszer „takarĂ­tĂĄs” törtĂ©nik a szervezetben.FƑoldal