Esetismertetések


Safe Laser 150 helyi kezelés
 

          

 


ATI, a német dog macskával frontálisan „karambolozott” és a rendkívüli orr fájdalma csillapítása történt Safe Laser 150-essel. A Safe Laser gyors fájdalom csillapító hatásának köszönhető ATI képen látott nyugalma.


    

BRÚNÓ, a keverék autóbaleset lábtörött sérültje lett. A lábtörés rekonstrukciós műtéte után fonákérzet miatt kirágta a gyógyult lábán lévő heget és a bőr– és egyéb szöveti elhalás történt, ami az első képen látható. A második-, a Safe Laser 150-essel meggyógyított állapotát bemutató kép a baleset után két hónappal készült.


         

         

Rózsi, a rózsa kakadu története a madár kiállításon kezdődött. Hogy a kiállítás forgatagában „nyugodtan” megüljön dróthurokkal és egyéb kiegészítőkkel rögzítették (első fotó).
Az új tulajdonos ezt nem vette észre, csak a szövődményes lábdagadást. A dróthurok eltávolítása után a fájdalom és ödémás duzzanat okán két hétig jártak a rendelőbe Safe Laser 150-es kezelésre, melyet már a gazdik rutinosan maguk végeztek el. Két hét elteltével a fotón látható kis szépséghibát leszámítva funkcionálisan és fájdalommentesen nyerte vissza e madár az utolsó fotón látható vidám életkedvét.


 

Safe Laser 150 állatorvosi szemészeti adapterrel
 

                      

   

Zen-Senschi, az akita Lyme-kóros lett. Tünetei dominánsan mozgásszervi jellegűek voltak, azonban betegsége alatt szem tünetei fokozódtak. Furcsa helyzet: a gyógyszeres kezelésre ízületei gyógyulnak, szeme azonban rosszabbodik… Dr. Síver László állatorvos szemész kollégától kértünk konzíliumot. Kolléga úr rendelőjében mért szemnyomás 24Hgmm volt. Megkezdtük a beteg lézeres szemészeti és általános (nyaki ér) kezelését. A Safe Laser 150-eshez fejlesztett szemészeti adapterrel „megtoldott” eszközzel kezeltük két hónapig. A gazdi látva azt, hogy a kullancs terjesztette Lyme-kór adta szemészeti szövődményből ezen új eszköz is segítette négylábú kedvencét (6Hgmm-re visszahúzódott a szem) a gyógyuláshoz, megvásárolta az új orvostechnikai eszközt szerette roborálása céljából.


 

Safe Laser 150 általános kezelés


    

ATI, a német dog, profi munkakutya volt. Súlyos daganat műtéten esett túl, s rendkívül senyvessé vált. Az első képen a mellkas bejáratánál a jugulláris árok feletti borotválás, a kezelés helye. (Munkakutyaként mindig gazdája balján ül, de főleg a törpe fajtájú kutyák esetében is a baloldal kezelése javasolt Safe Laser 150-essel, mert a behatoló lézersugár szóródó fénye a szívet is kezeli-regenerálja). Ati labor eredménye és a szőrének „metálfénye” általános állapotáról mindent elmond…
Gazdája, hogy gyógyult kutyája folyamatos kondicionálása biztosított legyen otthoni használatra vásárolt Safe Laser 150-est.


 

Safe Laser 500 Infra helyi kezelés

    

 


       

   

WOODY, a szeretett keverék „kirándulásakor” vélhetőleg konzerves dobozba lépett.
Számos, jobb hátulsó lábfejét ért (bőr-, részleges ínak– és ízületi tokok szakadásait jelentette) sérülések miatt autentikusan a lábfej amputációja volt az „egyetlen klasszikus megoldás” (lásd az első fotót). Ezt a lehetőséget is fenntartva három napig próbakezelést végeztünk. Az első képet követő fotók elmesélik e három nap történetét…
Woody gazdája megvásárolta a „csodát” hozó Safe Laser 500 Infra orvostechnikai eszközt és minden mozgás funkciója a fájdalmatlan gyógyulási időszak után visszatért. Az utolsó képen látható, hogy a balesetnek egy következménye lett, egy körmét vesztette csupán!


       

   

Dani, az airedale terrier jobb csuklója és ágyéki gerince korából fakadóan számos ízületi panasszal volt. Dr. Juhász Tamás kolléga által készített röntgen képek önmagukért beszélnek. Műtéti megoldás hiányában a fájdalommentes mozgás készsége fenntartása és ízületi felszíneinek porcépítő terápiájának támogatása érdekében gazdája a megvásárolt Safe Laser 500 Infra-val napi szinten kezelte otthonában...


          

Nyolcaska, a mór teknős sürgősséggel került a Safe Laser Referencia Rendelőbe. Gazdái tudták, hogy nagy a baj. A „kipufogóján” keresztül az egész kloakája kifordult és ödémásan beduzzadt. Az első fotó mutatja érkezési állapotát. A páncél gúnya nem sok helyet ad a sebésznek, ezért Safe Laser 500 Infra kezeléssel (második és harmadik fotón) akutan a fájdalmát csillapítottuk és a kitüremkedő kloaka ereit és nyirokútait regeneráltuk, és így szüntettük meg az ödémás duzzanatot. Ezután már könnyen visszahelyezhető volt a kloaka, s a kloaka visszarendeződésének idejére, ahogy a negyedik fotó is mutatja, dohányzacskó fonalöltéssel szűkítettük be a „kipufogóját”.          

KÍRA, az óvatlan cica balesetet szenvedett. A jobb hátulsó lábán átszáguldott egy autó, s ledarálta a lábfeje nagy részét... az 1. kép önmagáért beszél.
Az állatorvosi szakma szabályai szerint eddig az ilyen balesetes cica lábat amputálták volna.
A sebtisztítás után Safe Laser 500-as Infra készülékkel vettük kezelésbe, melyet a 2. kép mutat. Fontos, hogy az orvostechnikai eszközt follpackba csomagolva használtuk, mert így a készülék optikai és mikrobiológiai tisztaságát a paciens kezelése során meg tudjuk őrizni.
Hetente 2x tudtuk Kíra lábát kezelni, s egy hét elteltével bámulatos sebgyógyulást-sarjadást láttunk, melyet a 3. kép mutat.

A 4. kép újabb egy hét betegállomány elteltével mutatja a sebet.
Az 5. kép a gyógyult lábat mutatja, kb. egy hónappal az amputáció rémét felvillantó autóbaleset után.
A 6. képen érthetően a boldog Gazdi és Kíra látható!
Yoda cica az utcabéli szomszéd kandúrral verekedett. Számos marás érte a hátát. A felszakadt sebeket bevarrták. A műtét után a sebfertőzés miatt "lerohadt" a háta bőre. A sebek fertőtlenítését követő két hónapig tartó Safe Laser 500-as Infra készülékkel történő kezeléssel következett be a kalandor kandúr gyógyulása.  


 

Safe Laser 1800 Infra helyi kezelés

    

 
Főoldal